The potential of different Oat varieties for Oat drink – (POATential)

Projektansvarlig: Christine Thomsen

De forventede resultater fra projektet bliver offentliggjort på denne internetside:
4. kvartal 2024. Projektets resultater stilles gratis til rådighed

Introduktion: Formålet er at styrke primærproduktion af plantebaserede fødevarer med fokus på havre. Voksende efterspørgsel efter plantebaserede produkter skaber en unik mulighed for at forbedre råvarekvaliteten. Projektet sigter mod optimeret havredyrkning ved at identificere de mest kvalitetsrige havresorter til fødevareindustrien og undersøge, hvordan dyrkningsbetingelser (økologi vs. konventionel) påvirker ønskede kvalitetsparametre. 

Forventningen er, at projektets resultater vil forsyne landmænd med viden om at forbedre kvaliteten af deres havreafgrøder. Dette vil ruste dem til stigende efterspørgsel efter kvalitetsråvarer til fødevareindustrien og styrke deres position på markedet. Den øgede diversificering af afgrøder vil gøre det attraktivt for landmænd at bidrage til produktionen af plantebaserede fødevarer. 

Projektet vil styrke primærproduktionen af plantebaserede fødevarer ved at give landmænd den nødvendige viden og incitament til at dyrke kvalitetshavre, der opfylder fødevareindustriens krav. Dette er i overensstemmelse med målet om at øge volumen i dansk plantefødevareproduktion og fremme udviklingen af en mere bæredygtig og konkurrencedygtig sektor for plantebaserede fødevarer. 

Projektresultater:

AP1

WP1: Selection of varieties and cultivation
Presentation at kick-off meeting, January 25th 2024

WP1: Selection of varieties and cultivation
Presentation at Stenalt for project meeting, June 19th 2024

 

AP4

Forsøg skal finde de bedste sorter til havredrik
Omtale af projektet i MaskinBladet, 24. juni 2024

Havre kan smage af fløde
Artikel på www.ICOEL.dk, 2. september 2024

Havre: Nye forsøg skal finde de bedste sorter til havredrik
Artikel på www.ICOEL.dk, 24. juni 2024

Havredrik vinder indpas som et plantebaseret alternativ til mælk – og havren kan smage af fløde
Opslag på LinkedIn via Innovationscenter for Økologisk Landbrug, september 2024

Hvilken havre egner sig bedst til havredrik?
Facebook-opslag via Innovationscenter for Økologisk Landbrug, 31. maj 2024

Hvilken havresort giver det bedste skum til barista-havredrik?
Opslag på LinkedIn via Teknologisk Institut (dansk og engelsk opslag)

Kan danske råvarer skabe havredrik i verdensklasse?
LinkedIn-opslag ved projektleder vedr. videoen "Kan danske råvarer skabe havredrik i verdensklasse?"

Kan danske råvarer skabe havredrik i verdensklasse?
Video: Efterspørgslen på plantedrik som alternativ til mælk i kaffen er stigende, og kravene til tekstur, funktionalitet og smag følger med. Samtidig vokser interessen for danske råvarer. 

Nu er havren endelig sået!
Opslag på LinkedIn via projektleder v. SEGES Innovation

Nye forsøg skal finde de bedste sorter til havredrik
Nyhedsbrev fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug den 27. juni 2024

Nye forsøg skal finde de bedste sorter til havredrik
Omtale af projektet i fagmagasinet Mark, 1. juli 2024

Nye forsøg skal finde de bedste sorter til havredrik
Omtale af projektet i Økologisk Nu, 24. juni 2024

Nyt projekt skal finde de bedste sorter til havredrik
Omtale af projektet i AgriWatch, 24. juni 2024

Temadag for mejerister
Plant-based alternatives to dairy products - præsentation 25. oktober 2024

Temadag om økologisk havreforædling
Præsentation af POATential den 26. juni 2024

Vi er på udkig efter den havre, der egner sig bedst til havredrik
Opslag på LinkedIn via Innovationscenter for Økologisk Landbrug, juni 2024

 

Møder

Kick-off-møde
Dagsorden 25. januar 2024

Projektmøde #1
Dagsorden 19. juni 2024

Projektmøde #2
Dagsorden 26. august 2024

Projektmøde #3
Dagsorden 1. november 2024