Værdiafprøvning af sorter i økologisk produktion af spisekartofler
Projektansvarlig: Lars Bødker
De forventede resultater fra projektet bliver offentliggjort på denne internetside:
4. kvartal. Projektets resultater stilles gratis til rådighed
Introduktion: Formålet med projektet er at forbedre økonomien ved produktion af økologiske producerede spise-kartofler ved at kunne vælge de bedst egnede kartoffelsorter. Målet er at dokumentere nye kartoffelsorters ud-byttepotentiale og produktionsværdi, når de produceres økologisk.
Projektet sikrer en langsigtet struktur for afprøvning af forskellige kartoffelsorters egnethed til brug i den økologiske produktion. Sortsinformationen vil blive anvendt til at fremme udviklingen og salget af økologiske kartofler samt skabe en langsigtet bæredygtighed i den økologiske produktion, da øget skimmelresistens vil sikre en mere stabil afgrøde og bedre udnyttelse af ressourcer.
Projektresultater:
AP1
Netværksdag: Økologiske spisekartofler – sorter, klimaaftryk og sygdomme 3. august
Vi mødes på Skiftekær Økologi ApS, hvor vi holder netværksdag med fokus på sorter, klimaaftryk og sygdomme for økologiske spisekartofler.
Netværksdag: Økologiske spisekartofler – sorter, klimaaftryk og sygdomme 3. august: klimaaftryk og afsætning
Præsentation om klimaaftryk og afsætning v/Malte Nybo Andersen, SEGES Innovation.
AP2
Netværksdag: Økologiske spisekartofler – sorter, klimaaftryk og sygdomme 3. august: kartoffelskimmel
Præsentation om kartoffelskimmel v/Lars Bødker, SEGES Innovation.