YeastHealth - GUDP

Projektansvarlig: Karoline Blaabjerg

De forventede resultater fra projektet bliver offentliggjort på denne internetside:
4. kvartal 2025. Projektets resultater stilles gratis til rådighed

Introduktion: Projektet opgraderer permeat, som er en sidestrøm af lav værdi fra mejerierne, til en funktionel, højværdi ingrediens med forventede gavnlige effekter på tarmsundheden hos smågrise.

Ved fermentering af permeat med gær og tilsat urea fremstilles en gærsuppe, som efter fermentering opkoncentreres og tørres til et gærprodukt indeholdende tarmsundhedsfremmende beta-glukaner og mannan-oligosakkarider, der kan indgå i foderet til smågrise omkring fravænning. Nedenfor er angivet samtlige formål for hele GUDP-projektet. SEGES’ andel er fremhævet med fed.

Projektets formål er at:

  • Udnytte en sidestrøm med lav værdi til at producere et gærprodukt til grise, med rent vand som sidestrøm.
  • Optimere og opskalere produktions- og tørringsprocessen. • Analysere gærproduktet og effekt på tarmsundhed hos grise.
  • Teste produktivitet af og reduktion af diarré hos smågrise af gærproduktet under praktiske produktionsforhold. SEGES Innovations primære andel.
  • Evaluere den forretningsmæssige værdi af gærproduktet

Projektresultater: