Økonomiske analyser

Projektansvarlig: Sisse V. Schlægelberger

De forventede resultater fra projektet bliver offentliggjort på denne internetside:
4. kvartal 2024. Projektets resultater stilles gratis til rådighed

Introduktion: Formålet med projektet er at understøtte griseproducenterne med det bedst mulige grundlag for at træffe beslutninger for deres virksomheder, som vil øge deres indtjening og forbedre deres økonomiske robusthed. Projektet planlægges at indeholde fire arbejdspakker, som overordnet set omhandler at give griseproducenterne aktuelt viden, der kan hjælpe dem i deres hverdag samt danne grundlag for økonomiske beslutninger. Griseproducenternes økonomi bliver påvirket af mange forskellige faktorer, og det er derfor vigtigt, at der skabes et overblik over den økonomiske betydning og konsekvenserne heraf. Der udarbejdes analyser af griseproducenternes økonomi og hvilke konsekvenser, forskellige tiltag kan have på deres økonomi. Herudover udarbejdes der konsekvensberegninger på akut opståede problemstillinger, fx ændringer i rammevilkår, sundhed eller miljømæssige tiltag, som skal sikre at griseproducenterne og deres rådgivere får det bedst mulige beslutningsgrundlag. De forventede effekter af projektet er, at griseproducenterne får en større økonomisk viden og indsigt, og derved kan de træffe bedre økonomiske beslutninger for deres virksomheder, som vil forbedre deres bundlinje. Med en større økonomisk indsigt, viden og overblik giver det et bedre beslutningsgrundlag, når griseproducenterne skal træffe økonomiske dispositioner i deres virksomheder. Dette burde give dem forbedrede økonomiske forudsætninger, og dermed kan deres bundlinje øges. Kommunikation med økonomisk fokus bidrager til, at griseproducenterne vil være opdaterede med den nyeste viden om aktuelle forhold, der kan påvirke deres økonomi.

Projektresultater:

AP1

Økonomiske konsekvensberegninger for grise - marts 2024
Notatet sætter økonomisk værdi på produktivitetsændringer i griseproduktion ved forskellige noteringsniveauer med en mediannotering på 13,00 kr./kg og med de forventede foderprisniveauer marts 2024 og ½ år frem. Værdier for øget so-overlevelse er nu medtaget som en nyhed.

 

AP2

 

AP3

 

AP4

Foreløbige regnskabsresultater for 2023
Artikel i Magasinet GRIS/marts. De foreløbige regnskabstal viser stor forskel i driftsresultatet, alt efter om der er tale om en smågrise- eller slagtegrisebedrift.

Optimal slagtevægt og leveringsstrategi
Artikel i Magasinet GRIS/februar. Vægtgrænserne er sat op, og det giver mulighed for at genoverveje og kalibrere leveringsstrategien.

Regnskabsåret 2023 for de danske griseproducenter
Podcast. Podcasten handler om griseproducenternes foreløbige regnskabsresultater for 2023. Der er stor forskel i udviklingen i resultaterne for smågrise- og slagtegriseproducenterne, og udviklingen og begrundelsen for dette forklares i podcasten.

Temagruppe Produktionsøkonomi Gris #1
20/3 Temagruppen for Produktionsøkonomi (økonomisk forum for vidensudvikling af griseproducenternes rådgivere). Dagsorden og Power-Point fra mødet.

Økonomi og markedsudvikling
4/1 Indlæg på Faglig Nytårskur.