Pig Academy

Projektansvarlig: Line Sønderstrup

De forventede resultater fra projektet bliver offentliggjort på denne internetside:
4. kvartal 2024. Projektets resultater stilles gratis til rådighed

Introduktion: Formålet med projektet er at styrke og udvikle griselinjen på landbrugsuddannelserne, så der sikres rekruttering af nye elever og fastholdelse af de nuværende elever. Projektets aktiviteter bidrager til at understøtte en fortsat høj kvalitet af det faglige miljø på de skoler, der tilbyder grisefaglige uddannelser, og styrke netværket blandt lærere og elever på tværs af skolerne. Formålet opnås via aktiviteter med fokus på rekruttering, fastholdelse og netværksdannelse. I AP1 udarbejdes en video, der kan bruges som rekrutteringstiltag over for alle nuværende og potentielle elever. Desuden etableres der 1-3 nye grisepraktikkorps, og der udarbejdes materiale, som understøtter landmændene i at facilitere gode besøg for eleverne. I AP2 etableres en gruppe af lærere, der bidrager med sparring til projektets aktiviteter, herunder 1-2 faglige arrangementer for alle lærerne på griselinjen. I AP3 planlægges og afholdes 2-3 arrangementer for eleverne, som både skal styrke de faglige kompetencer og sikre et stærkt netværk blandt eleverne. I AP4 skabes digitalt undervisningsmateriale, som understøtter lærerne i at lave spændende, interaktiv undervisning. Effekten af projektet forventes bl.a. at være en styrket interesse for at arbejde med grise og i sidste ende et øget optag af elever på griselinjen på landsplan. Det forventes også, at der bliver flere gode ambassadører fra landbruget, som kan give eleverne gode oplevelser med griseproduktion. Effekten vil desuden være et stærkere underviserkorps, som aktivt benytter og får værdi af det netværk, der er, blandt de grisefaglige lærere på landets landbrugsuddannelser. C3

Projektresultater:

AP1

Grisekorps Midtjylland (Asmildkloster)
Opstart af Grisekorps Midtjylland - program, præsentation, diplom og referat af opstartsmøde hos Asmildkloster Landbrugsskole d. 13. marts 2024.

Grisekorps Sønderjylland (Gråsten)
Opstart af Grisekorps Sønderjylland - invitation, præsentation, diplom og referat af opstartsmøde hos Gråsten Landbrugsskole d. 18. marts 2024.

Grisekorps Østdanmark (Landbrugsskolen Sjælland)
Opstart af Grisekorps Østdanmark - præsentation, diplom og referat af opstartsmøde hos Landbrugsskolen Sjælland d. 4. april 2024.

AP2

 

AP3

Temadag for 2. Hovedforløb elever
Faglig temadag hvor eleverne fik indblik i hvilke råvarer, der er fordelagtige for grisene samt håndtering på foderfabrikkerne. Derudover fik eleverne indsigt i problematikker knyttet til at få grisene til at overleve frem for aflivning.

AP4

Kommissorium Forretningsudvalg
Kommissorium for forretningsudvalget i Pig Academy 2024.

Møde Forretningsudvalg
Dagsorden fra indledende møde med fagligt sparringsudvalg.

Quiz om transportegnethed
Quiz med 11 spørgsmål om grise med brok, halebid og halthed. Ved hvert spørgsmål skal man vurdere grisens transportegnethed ud fra videoen. Efter hvert svar, vil man få feedback og til sidst en samlet score.